Digitalogy Blog

Blog Stiri IT

Samsung #SeeColors

Samsung #SeeColors

Samsung  #SeeColors

SAMSUNG #SeeColors este o aplicatie prin care persoanele afectate de discromatopsie pot vedea toate culorile.

 

In lume sunt aproape 300 de milioane de oameni afectate de discromatopsie (CVD – Colour-Vision Deficiency).

Acestea percep doar diferenta foarte mica intre rosu si verde, prin urmare, ei vad atat un spectru mult mai limitat de culori cat si o intensitate redusa a acestora. In cele mai multe cazuri, persoanele cu  discromatopsie nu sunt nici macar constiente ca sufera de o afectiune.

 

De-a lungul ultimilor 30 de ani, profesori de la Budapesta, Universitatea de Tehnologie si Economie – Klara Wenzel si echipa ei – au dezvoltat un diagnostic unic de tip C, care, spre deosebire de sistemele anterioare, nu recunoaște doar deficit de culoare viziune, dar arata exact gradul de recunoastere al culorilor rosu,verde si albastru – care este absent.

Pe baza rezultatelor echipei de cercetare a Prof. Klara Wenzel, Samsung a dezvoltat o aplicatie inovatoare, care face posibil pentru persoanele care au daltonism  sa vada intregul spectru de culori pe ecranele televizoarelor Samsung. Dupa diagnosticul precis aplicatia defineste tipul si gradul de deficienta a perceperii culorilor. Aplicatia trimite apoi toate informatiile la televizor si recalibreaza culorile ecranului în functie de diferitele tipuri de CVD si grade.

Aplicaţia #SeeColors este disponibilă pentru smart TV-urile SUHD 2016 și Samsung Galaxy S7 si S7 Edge.

Sursa: Samsung

Pin It

Add comment