Digitalogy Blog

Blog Stiri IT

Efectul Despacito: +45% turismul in Puerto Rico

Efectul Despacito: +45% turismul in Puerto Rico

Pasito a pasito suave suavecito … hitul anului 2017 vine din Puerto Rico. Pas cu pas Despacito a ajuns la 2,6 miliarde de vizualizari pe youtube iar efectul asupra economiei micului stat insular este incredibil: o crestre de 45% a turismului in Puerto Rico. Peisajele, frumoasa protagonista si stilul de viata prezentat in videoclip au avut un efect deosebit, neasteptat. Agentiile de turism au inclus in itinerariile turistice locurile in care a fost filmat videoclipul. Inainte de acest hit Puerto Rico se confrunta cu o situatie economica dificila.. iar Despacito a fost o adevarata salvare.

Videoclipul a post publicat pe Youtube in ianuarie 2017 dar adevaratul “boom” a vizualizarilor s-a declansat de 16 aprilie cand Justin Bieber a facut un remix al melodiei. Puteti vedea pe Google Trends ca de pe 16 aprilie pentru Despacito a urmat o crestere exponentiala a vizualizarilor.

Despacito

In acest moment Despacito ocupa locul 4 in topul celor vizualizate videoclipuri de pe Youtube dupa: Wiz Khalifa – See you again (2,92 mld. views), PSY – Gangnam Style (2,9 mld. views), Justin Bieber – Sorry (2,65 mld. views).  Avand in vedere ca este un videoclip recent credem ca are toate sansele sa ajunga in scurt timp pe primul loc.

Si acum sa ii ascultam pe Luis Fonsi ft. Daddy Yankee si bineinteles sa admiram frumoasele peisaje… este vara lor, vara Puerto Rico!

Iar daca va intrebati ce inseamna “Despacito”… raspunsul este “Incetisor”.

Pin It

Add comment